خبرنامه دانشجویان - «همسر شما شبیه چه میوه ای است؟» فرض کنید در یک برنامه زنده تلویزیونی به همراه همسرتان حضور دارید و ناگهان مجری با غافلگیری تمام از شما می پرسد همسرتان شبیه چه میوه ای است؟
چندی پیش بود که خبر استفاده از مجریان زن برای مهمانان زن و مجریان مرد برای مهمانان مرد در فضای مجازی پیچیده شد. حرکتی که باید خیلی زودتر از این ها صورت می گرفت. البته همین موضوع به ظاهر کوچک هم صدای عده ای را درآورد و عده ای هم با شانتاژ خبری سعی در غیر منطقی جلوه دادن این اقدام برآمدند تا جایی که علیخانی مجری برنامه ماه عسل که عموما برنامه هایش با ایجاد گپ رو در رو با مهمان هایش صورت می گرفت و تقریبا بیش از نیمی از مهمانانش زن بودند، از تولید این برنامه برای ماه رمضان آتی خودداری کرد تا نشان دهد چقدر حرکت بر روی اصول برای برخی مجریان تازه کار سخت است و شاید تازه، انگیزه این مجریان هم برای اجرای چنین برنامه هایی بیشتر مشخص شود. البته بررسی این موضوع بحث مفصلی را می طلبد که در این مقال فرصت آن دست نمی دهد.
اما در همین راستا هم صدا و سیما صرفا به همین اقدام سلبی و فیزیکی نباید بسنده کند و به صرف تغییر روند موجود در برنامه های گفتگو محور پرونده این موضوع را بسته ببیند چرا که معضل بزرگتر این چنین برنامه هایی مسئله دیگری است و آن نحوه مواجهه مجریان با مهمانان است و اینجاست که مسئله حیا و حرمت پیش می آید.
شاید در یک برنامه مشکل اول با حضور مهمانان به صورت زوج(زن و شوهر)، حل شود اما معضل بزرگتر یعنی بی مبالاتی اخلاقی مجری در پرسش برخی سوالات همچنان بر جای خود باقی بماند. از این دست اتفاقات اما در بین مجریان کم نیست. همین سلسله برنامه های ماه عسل بود که در آن سال های ابتدایی که با اجرای فرزاد حسنی و بخصوص بامجری گری احسان علیخانی اجرا می شد، با دعوت از مهمانان به صورت زوج یا پدر و دختر و یا مادر و پسر این موضوع را حل کرده بود اما پرسش هایی که در حین برنامه رد و بدل می شد جنس متفاوتی داشت و بیشتر به حوزه خصوصی افراد وارد می شد تا جایی که گوش مهمانان برنامه از خجالت سرخ می شد و از طرف دیگر بی تقوایی مجری در برخورد با مهمان یا همان بی مبالاتی مجری در حرمت نهادن به خطوط شرعی باعث می شد که حضور همراه برای میهمان تنها به عنوان پوششی بر همین موضوع انگاشته شود البته در ابتدا مخاطبان هم این موضوع را پس می زدند و حتی از روی شرم و حیا شبکه را عوض می کردند.
چنین مجریانی در تلویزیون کم نیستند. از "آزاده نامداری" هم در بین مجریان زن در این خصوص می توان نام برد. گرچه در بین مجریان قدیمی شاید به لحاظ محافظه کاری شان این مسئله کمتر باشد اما اصلا جرقه این مطلب به خاطر یکی از همین مجریان قدیمی است.
"محمود شهریاری" که سال هاست در صدا و سیما فعالیت می کند و البته در سال هایی به علت ایجاد برخی حواشی از دوربین دور ماند، این روز ها در ایام تعطیل اجرای برنامه زنده رود در شبکه استانی اصفهان را برعهده دارد. در برنامه ویژه عید مبعث که مهمانان برنامه امیر جعفری و همسرش ریما رامین فر زوج هنرمند سینما، تئاتر و تلویزیون حاضر بودند پرسش هایی از جانب مجری برنامه مطرح شد که نمونه بارز بی حرمتی به مهمان و مخاطب بود.
در طول برنامه سوال هایی کاملا از حیطه شخصی و بی ارتباط با برنامه و مخاطبان از میهمانان پرسیده شد تا جایی که چندین بار امیر جعفری به این سوال ها واکنش نشان داد و از چرایی این پرسش ها پرسید.
در قسمتی از این برنامه مجری پایش را از این حد نیز فراتر گذاشته و با یک سوال کاملا بی مورد باعث اعتراض میهمان برنامه شد. شهریاری در این قسمت پرسید همسر شماشبیه چه میوه ایست؟ یا از مهمان دیگر برنامه (برادر زاده جعفری) پرسید زن عموی شما شبیه چه میوه ایست؟ سوالی "نا مربوط" که داد مهمان برنامه را هم در آورد. هرچند امیر جعفری به علت زنده بودن برنامه به سرعت از روی این مسئله گذشت اما اعتراض به جایش موجب نگارش این مطلب شد. به راستی آیا مسئولان شبکه و یا سازمان با چنین پرسشی در یک برنامه زنده مواجه شوند چه برخوردی خواهند داشت؟ و این پرسش تنها با مشاهده یک عملکرد مناسب از جانب مسئولین برنامه یا شبکه می تواند پاسخ داده شود.
گفتنی است که این برنامه در بخشی مجزا و به صورت غیر زنده از مهمانان برنامه می پرسید که خودتان را شبیه چه میوه ای می بینید؟ که هرچند این پرسش هم نابجاست اما شهریاری با به انحراف کشیدن این سوال در حالتی که برنامه زنده بود حرکت بسیار ناپسندی از خود به نمایش گذاشت . وی که در اجرا جزو همان گروه مجریان مذکور در بالاست گویا خط قرمزی برای خود در طرح سوال هایش نمی بیند و اینجاست که باید پرسید خط قرمز مجریان تلویزیونی تاکجاست؟
توسط : فدایی - سه شنبه 91 خرداد 30 , ساعت 11:23 عصر
مطلب بعدی :
مرا با طناب به طرف قبر بکشید تا فرار نکنم