براساس نتایج سرشماری سال 90 و همچنین بنا به گفته مدیرکل دفتر آسیب های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیش از 2 میلیون و 500 هزار خانوار از خانوارهای کشور توسط زنان سرپرستی می شود که رقمی حدود 12.1 درصد کل خانوارهای کشور است این آمار نسبت به 5 سال گذشته یعنی سال 85 بیشتر از 900 هزار خانوار افزایش یافته است و به عبارت بهتر طی 5 سال تعداد زنان سرپرست خانوار از حدود یک میلیون و 600 هزار نفر به حدود 2 میلیون و 500 هزار نفر افزایش یافته است که طلاق و فوت همسر و ازدواج نکردن دختران سه دلیل مهم افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار است.
به نوشته روزنامه خراسان براساس آمارها در سال 85 تعداد خانوارهای کشور 17 میلیون و 501 هزار و 771 خانوار بود که 9.5 درصد آن توسط زنان سرپرستی می شد که رقم یک میلیون و 662 هزار و 611 خانوار را شامل می شد اما این رقم در سال 90 افزایش چشمگیری داشته است به طوری که از 21 میلیون و 185 هزار و 647 خانوار کل کشور 12.1 درصد آن توسط زنان سرپرستی می شود که رقم 2 میلیون و 563 هزار و 463 خانوار را شامل می شود و به عبارت بهتر طی 5 سال 900 هزار و 852 خانوار به تعداد خانوارهای زن سرپرست یا تعداد زنان سرپرست خانوار اضافه شده است که خود جای بحث و بررسی درباره دلایل این افزایش چشم گیر و قابل توجه دارد. علاوه بر این تعداد خانوارهایی که توسط زنان سرپرستی می شود طی سال های گذشته روند صعودی داشته است که در جدول زیر آمده است.
افزایش آمار طلاق عمده ترین دلیل افزایش زنان سرپرست خانوار
سیدحسن موسوی چلک مدیرکل دفتر امور آسیب های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت وگو با خراسان با اشاره به افزایش در حدود 3 درصدی تعداد زنان سرپرست خانوار در فاصله زمانی سال 85 تاکنون که معادل 900 هزار نفر می شود، گفت: براساس آمارهای اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران 12.1 درصد از سرپرستان خانوار در ایران را زنان تشکیل می دهند که متاسفانه در مقایسه با آمارهای سال 85 افزایشی در حدود سه درصد را نشان می دهد. وی تصریح کرد: از بین در حدود 21 میلیون خانواده ایرانی بیش از دو میلیون و 500 هزار خانواده تحت سرپرستی زنان قرار دارند و متاسفانه با افزایش زنان سرپرست خانوار شاهد جوان ترشدن این زنان نیز هستیم. موسوی چلک افزایش آمار طلاق در جامعه را عمده ترین دلیل افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار دانست و پس از آن مرگ ومیرهای ناشی از تصادفات رانندگی و فوت طبیعی را به عنوان دومین و سومین دلیل افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار اعلام کرد. وی با تاکید بر این که اکثر زنان سرپرست خانوار در کشورما از سطح تحصیلات و مهارت های فنی و حرفه ای پایینی برخوردارند اظهار داشت: پایین بودن سطح آگاهی و تحصیلات و همچنین مشکلات اقتصادی و عملکرد نامناسب نظام تامین اجتماعی در کشورمان این قشر از جامعه را بیش از دیگران در معرض آسیب های اجتماعی قرار داده است.
تنها یک میلیون و 220 نفر از زنان سرپرست خانوار تحت حمایت هستند
مدیرکل دفتر امور آسیب های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعداد زنان سرپرست خانوار تحت حمایت سازمان های حمایتی را کمتر از مجموع این زنان دانست و گفت: 174 هزار نفر از این زنان تحت حمایت بهزیستی هستند و در حدود یک میلیون و 50 هزار نفر نیز تحت پوشش حمایتی کمیته امداد امام خمینی قرار دارند. وی افزود: سازمان های حمایتی می بایست در کنار حمایت های مستقیم از زنان سرپرست خانوار آموزش های لازم برای رویارویی با مشکلات و جلوگیری از ابتلا به آسیب های اجتماعی را به آن ها بدهند. در همین حال لازم است کارگروه هایی برای جلوگیری از عواملی که به از دست رفتن سرپرست یک خانوار منتهی می شود تشکیل شود و با کاستن از آمار طلاق و تصادفات رانندگی بنیان خانواده ها را استحکام بخشند.
توسط : فدایی - یکشنبه 91 مرداد 29 , ساعت 10:13 صبح
مطلب بعدی :
مرا با طناب به طرف قبر بکشید تا فرار نکنم