صبرکنید انتخابات سال بعد !!!!! هنوز کجا شو دیدید

مدیری که مدعی دروغگویی دولت بود، در روزهای اخیر در راس یک شرکت مهم دولتی قرار گرفت.

به گزارش  رجا نیوز، نتایج ناشی از انتصابات اخیر مدیران نشان‌دار اقتصادی دولت هاشمی و خاتمی در وزارت صنعت، معدن و تجارت، روز به روز بیشتر از قبل خود را نشان می‌دهد به نحوی که پس از انتصاب غلامرضا شافعی وزیر وقت تعاون و صنایع دولت‌های خاتمی و هاشمی و عضو ستاد میرحسین موسوی به عنوان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت دهم، شافعی نیز دست به کار شده و با صدور حکمی، اکبر ترکان یکی از مدیران اصلی حلقه کارگزاران سازندگی و از منتقدین اصلی سیاست‌ های دولت نهم را که در جریان انتخابات 88 رئیس جمهور را به ارائه آمار غلط متهم کرده بود، به عنوان رئیس هیات مدیره شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران، منصوب کند.

 

در حالی که شیوه‌های مشابه جریان نفوذی در دولت و جریان کارگزاران سازندگی در پرداختن به برخی موضوعات کلان فرهنگی، سیاسی و حتی سیاست خارجی و همچنین برخی ارتباطات پشت پرده اقتصادی این دو جریان از نزدیکی کارگزاران و جریان نفوذی در دولت حکایت داشت، برخی انتصابات این روزها در حوزه‌های صنعت و اقتصاد نشانه‌های روشن‌تری از ارتباط ارگانیک این دو جریان را نمایان کرده است.

 

انتصاب اکبر ترکان یکی از مدیران اقتصادی نشان‌دار نزدیک به کارگزاران سازندگی به ریاست هیئت مدیره و مدیرعامل یکی از دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت (شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران)، هرچند بیش از پیش ارتباطات پشت پرده یاران هاشمی رفسنجانی و کارگزاران سازندگی با جریان نفوذی در دولت را آشکار می‌کند، اما از سوی یادآور اتهاماتی که ترکان در جریان انتخابات 88 و در حمایت از میرحسین موسوی به احمدی‌نژاد و دولت نهم وارد کرد.

 

اکبر ترکان در طول سال‌های پس از انقلاب به‌ویژه دولت‌های رفسنجانی و خاتمی، مناصبی چون استاندار، وزیر دفاع و وزیر راه را به عهده داشت و در دولت نهم هم نیز توانست در وزارت نفت تا سطح معاون وزیر خود را بالا کشید.

 

ترکان که از لحاظ خط و مشی سیاسی به کارگزاران و نیروهای وابسته به ‌هاشمی‌رفسنجانی نزدیک بوده و هست در مواضع خود به طور شفاف بارها شعارهای احمدی‌نژاد در زمینه‌های اقتصادی را زیر سوال برده است.

 

به عنوان مثال او چند ماه قبل از انتخابات سال 88 در گفت‌وگویی صریح با یکی از خبرگزاری‌ها ضمن رد وجود مافیای نفتی، طرح این موضوع را ناشی از کم اطلاعی دانست. این در حالی بود که موضوع مبارزه با مافیای نفتی، یکی از شعارهای همیشگی احمدی‌نژاد بود.

 

به تدریج با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری، ترکان مواضع تندتری علیه دولت احمدی‌نژاد گرفت و در روزهای تبلیغات انتخاباتی هم در دفاع از میرحسین موسوی، احمدی‌نژاد را به ارائه آمارهای غلط متهم کرد.

 

به بهانه انتصاب اخیر ترکان در در راس یکی از مهمترین نهادهای اقتصادی دولت دهم، بازخوانی اظهارات گذشته ترکان، خالی از لطف نیست.

 

ترکان روز دهم خرداد 1388 در همایش تشکل‌های حمل و نقل در حمایت از میرحسین موسوی به انتقاد از نطق تلویزیونی احمدی نژاد پرداخت و آمارهای ارائه شده در این نطق را نیز ناشی از اطلاعات غلط و آمارهای اشتباه دانست.

 

بخش‌هایی از اظهارات آن روز ترکان:

 

- با توجه به اقدامات و انحرافات دولت از برنامه چهارم، اگر 4 سال دیگر هم این روش ادامه یابد، قطعاً به اهداف چشم انداز نمی‌رسیم و اگر بخواهیم گام‌های اصولی برداریم، شاید بتوانیم طی 3 برنامه آینده، عقب ماندگی اقتصاد را جبران کنیم.

 

- من به عنوان معاون برنامه ریزی وزارت نفت اعلام می‌کنم که آنچه درباره آمارهای نفت عنوان شده است، دقیق نبوده و غیرواقعی است. چند شب پیش رئیس جمهور در برنامه تلویزیونی خود گفت فاز‌های 9 و 10 پارس جنوبی در دولت نهم افتتاح و اجرا شده، این در حالی است که در سال 2002 قرارداد آن منعقد شده است و در ابتدای دولت نهم 27 درصد پیشرفت داشت که به نظر می‌رسد گزارش اشتباه به رئیس جمهور ارائه می‌شود.

 

- همچنین درباره پالایشگاه پارسیان در رسانه ملی عنوان شد که غیردقیق بود به طوری که‌این پالایشگاه در زمان وزارت زنگنه شروع شد و در همان زمان هم بخشی از آن به بهره‌برداری رسید، بنابراین نباید با تغییر و جابجایی مدیران، از حقایق کم کرد.

 

- در مورد پروژه‌های پتروشیمی‌نیز قرارداد تمام آنها در زمان نعمت زاده بسته و اجرای آن آغاز شده و تنها یک پتروشیمی‌در زمان دولت نهم افتتاح شده است.

 

(منبع: روزنامه آفتاب یزد، تاریخ 11/3/88، صفحه 1)

 

چند روز بعد، ترکان مجدداً‌ به انتقاد از احمدی‌نژاد پرداخت و در جمع اعضای حزب اعتدال و توسعه و ستادهای انتخاباتی حامی موسوی با ذکر عبارت «اگر برخی از 24 سال گذشته عصبانی‌اند از عصبانیت بمیرند» خشم خود را نسبت به اظهارات احمدی‌نژاد نشان داد و گفت:

 

- متاسفانه با اینکه بسیاری از پروژه‌ها و طرح‌ها از زمان دولت‌های پیشین شروع و تلاش‌های بسیاری توسط آنها برای به ثمر نشستن این پروژه‌ها کشیده شده، اما به صرف این که اتمام آن در دولت احمدی نژاد بوده بی‌انصافی است که این دولت بخواهد زحمات همه دولت‌های قبلی را به نام خود مصادره به مطلوب کند.

 

-  فعالیت‌های هسته‌ای هیچ کدام در دوره آقای احمدی نژاد شروع نشده.حتی بحث آب سنگین مربوط به این دوره نیست و از دوره نخست وزیری آقای موسوی تا امروز با کوشش همه به این مرحله رسیده و کسی حق ندارد آن را برای خود مصادره کند؛ در حالی که فقط در این دوره هزینه آن برای ما بیشتر بوده است یا منحصر کردن پرتاب ماهواره به دولت و نادیده گرفتن کارهای گذشته در رسانه ملی در حالی که فضاسازی و آماده سازی آن از دهه 60 آغاز و با تلاش وپیگیری همه مسئولان در زمان ایشان به ثمر رسید، بی‌انصافی و بی‌صداقتی است.

 

- در حالی که آقای احمدی نژاد مدعی اصولگرایی و پایبندی به اصول است، فضای موجود حاکی از پایبندی بیشتر آقای موسوی به اصول و به ویژه اخلاق بود و در واقع آقای موسوی اصولگراتر از آقای احمدی نژاد است.

 

- بی‌توجهی دولت به برنامه چهارم توسعه باعث عقب افتادن ما از مسیر توسعه شده است و اگر دوباره ایشان رئیس‌جمهور شوند و این روند را ادمه دهند و ما از اهداف برنامه پنجم توسعه نیز باز بمانیم، دیگر رسیدن و جبران عقب افتادگی‌ها ممکن نخواهد بود و ایران دیگر رتبه اول منطقه نخواهد بود و این چیزی است که ما را نگران کرده است.

 

- کشور نیازمند مدیریتی توانمندتر برای اداره بهتر کشور است و این حق مردم ماست که کشورشان بهتر اداره شود.

 

- تا چندی پیش فکر می‌کردم به ایشان گزارشات اشتباه می‌دهند، اما الان دیگر این فکر را نمی‌کنم، ایشان با اطلاع دقیق حرف‌های نادرست می‌زند و من نمی‌توانم سکوت کنم؛ چرا که گزارش‌های درست را خودم به وزیر دادم. هر چند دلم نمی‌خواهد در مورد رئیس‌جمهوری که به لحاظ قانونی باید از او تمکین کنیم، این چنین حرف بزنم.

 

جالب آن که با گذشت 2 سال، ترکان همچنان به اظهارات آن روزهای خود اصرار دارد به طوری که فروردین‌ماه امسال در گفتگو با یک سایت حامی ‌فتنه،‌ اظهار داشته که «صحبت‌هایی شده بود آن روزها که صحت نداشت و من گفتم صحت ندارد.گفته بودند پالایشگاه پارسیان در زمان دولت آقای احمدی نژاد شروع به کار کرده و به پایان رسیده است.اما ما هنوز عکس‌های زمان افتتاح این پالایشگاه را در اختیار داریم.

 

براساس این مستندات افتتاح مرحله اول این پالایشگاه در دولت آقای خاتمی‌بوده است.بنابراین نه آغاز این پروژه در زمان آقای احمدی نژاد بود نه افتتاح مرحله اول آن!... آن چیزی که گفته شده بود خلاف بود و بنده هم گفتم آن چیزی که گفته شده خلاف است.من هنوزهم از حرف‌های آن روز خودم دفاع می‌کنم. من آن حرف‌ها را به دلایل شخصی نگفتم.»

 

ترکان پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 و برکناری از معاونت وزارت نفت، به مقصد مشترک بعضی اخراجی‌های دولت نهم یعنی مجمع تشخیص مصلحت پیوست و مدیر گروه مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص نظام شد.

 

شافعی؛ کسی که بیانیه تاسیس حزب کارگزاران را امضا کرد

 

این در حالی است که غلامرضا شافعی که چند هفته‌ای بیشتر از انتصاب وی به معاونت وزارت صنعت، معدن و تجارت نمی‌گذرد نیز وضعیت نه چندان متفاوتی نسبت به ترکان دارد. چنانکه طی دولت احمدی نژاد در مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت‌های خود را ادامه داده و حتی به عنوان یکی از مسئولان مجمع در جلسات هیات مدیره برخی انجمن های صنعتی همچون انجمن نساجی طی ماههای اخیر حضور فعال داشته است.

 

شافعی از دولت میرحسین موسوی تا دولت احمدی نژاد به نحوی از انحا در دولت حضور داشته است.

 

وی در سال 60 به عنوان رئیس سازمان صنایع ملی ایران، سپس به عنوان معاون وزیر معادن و فلزات، وزیر صنایع در دولت موسوی، معاون سازمان برنامه و بودجه در دولت اول هاشمی، وزیر تعاون دولت دوم هاشمی، وزیر صنایع دولت اول خاتمی و مشاور رئیس‌جمهور و سفیر سابق ایران در روسیه در دولت دوم خاتمی فعالیت کرده و اخیرا نیز به عنوان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت احمدی‌نژاد دوباره به دولت بازگشته است.

 

شافعی در حالی به عنوان بیستمین مدیرعامل ایدرو منصوب شده که گفته می شود از افراد نزدیک به حزب کارگزاران و جزو امضاکنندگان بیانیه معروف 16 نفری اعلام موجودیت این حزب است.

 

غلامرضا شافعی در فروردین ماه سال 88 پس از جلسه فعالان اقتصادی با میرحسین موسوی، طرح اقتصادی وی را خلاقانه خوانده و تاکید کرده است: دخالت های بیش از اندازه دولت احمدی نژاد در بانک مرکزی باعث شده تا عزل و نصب های بی قاعده و بی برنامگی در این نهاد مهم اقتصادی نهادینه شود.

 

وی همچنین مواضعی در رد طرح هدفمندی یارانه ها داشته است و در شهریور ماه سال 90 در مصاحبه با روزنامه اعتماد با بیان اینکه نحوه عملکرد دولت در پرداخت یارانه ها درست نبوده، تصریح کرده است: دولت احمدی نژاد به وظیفه قانونی خود عمل نکرد.

 

شافعی همچنین گفته است که اگر در رفتار دولت احمدی نژاد، کم‌تدبیری دیده می شود، این کم‌تدبیری‌ها در بخش صنعت و ازجمله صنعت نفت نیز بی تاثیر نخواهد بود.