اسماعیل‌کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در‌گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به قرائت گزارش حادثه 22 بهمن قم در صحن علنی هفته آینده مجلس،‌ گفت: اگر قرائت گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از حادثه قم بدون اسامی باشد، خوب است، چرا که در صورت مطرح شدن اسامی موضع گیری افراد علیه یک‌دیگر شروع می شود و در آن زمان آرامش کشور به هم خواهد خورد.

وی افزود: اگر برخی اصرار دارند‌ که گزارش حادثه 22 بهمن قم در صحن مجلس قرائت شود، هیچ اشکالی ندارد چرا که موضوع سری یا محرمانه ای وجود ندارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی با تاکید بر اینکه باید با متخلفان و عاملان حادثه قم برخورد شود، اظهار داشت: در گزارش حادثه قم، عاملان اصلی به وجود آورنده این اتفاقات دیده نشده‌اند.

کوثری در ادامه با بیان اینکه گفته می شود با افراد متهم در حادثه قم به صورت دقیق صحبتی نشده است، گفت: نمایندگان شهر قم که به صورت دقیق با حادثه 22 بهمن قم آشنا هستند و معتقدند که این گزارش دقیق نیست.
وی تصریح کرد: مخالفان قرائت گزارش حادثه 22 بهمن قم نیز تاکید دارند که از متهمان به صورت دقیق تحقیقات نشده است.

از طرفی، نماینده مشهد و دیگر عضو کمسیون امنیت ملی مجلس هم در گفتگویی جداگانه با خبرگزاری تسنیم گفت: علیرغم انتقادات زیادی که به گزارش غائله 22 بهمن قم داریم، اما موافق قرائت آن در صحن علنی مجلس هستیم.

جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به گزارش کمیسیون حقیقت‌یاب واقعه 22 بهمن قم، اظهار داشت: این گزارش که توسط 4 تن از نمایندگان عضو کمیسیون امنیت ملی تهیه شده، دارای اشکالاتی است و البته ما به آن نقدهایی داریم، اما ما نمایندگان هم می‌توانیم بابت این مسئله تحقیق و تفحص کنیم و از کمیسیون امنیت ملی در مورد گزارش، نحوه شکل‌گیری کمیته، نوع تحقیقات صورت گرفته و برخی دیگر از مسائل توضیحات بخواهیم.

وی ادامه داد: متاسفانه بر خلاف روال موجود که یک کمیته باید به وسیله اعضای کمیسیون انتخاب شوند، اما اعضای این کمیته تنها به وسیله یک نفر انتخاب شدند که تمام این مسائل سوالاتی را ایجاد می‌کند که آیا پشت صحنه‌ای وجود داشته و یا اتاق فکری بوده است و همچنین دنبال ایجاد اختلافاتی در قم هستند که یک کمیته را منصوب کرده و تحقیق از ماجرا را برعهده آنها می‌گذارند.

این نماینده مجلس همچنین تصریح کرد: ما هم قصد داریم یک کمیته 10 یا 20 نفره به وجود بیاوریم که طبق ماده 44 این اجازه برای ما وجود دارد و ما می‌توانیم با جمع کردن چند امضا این کمیته را تشکیل داده و پیگیر ماجرا شویم. چرا که شواهد حاکی از این است که کمیته حقیقت‌یاب تحقیقات کاملی نداشته و با بسیاری از بازداشت شدگان تماس نگرفته و گویا با یک عینک خاصی سراغ این قضیه رفته است، لذا جای بررسی بیشتر در این موضوع وجود دارد.

کریمی قدوسی با تاکید بر اینکه ما با انتشار و قرائت گزارش موافق هستیم، گفت: ما اصرار داریم که این گزارش قرائت شود. البته برخی در کمیسیون امنیت ملی ادعا می‌کنند که افرادی مخالف این کار هستند در حالیکه اولین کسی که پیشنهاد قرائت گزارش را در این کمیسیون مطرح کرد، خود من بودم. اما برخی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مصاحبه‌هایی کردند و حتی رئیس این کمیسیون نیز مصاحبه کرد. حتی چند ماه پیش آقای حقیقت‌پور مصاحبه‌ای انجام داد و بحث دولت را مطرح کرد. لذا این مصاحبه‌هایی که انجام شده شبیه حرکت و اقدام کسانی است که دم از صداقت و درستی می‌زنند، اما یک چماق را بر سر یک عده می‌گیرند و ایجاد خوف و واهمه می‌کنند. بنابراین ما با قرائت این گزارش موافقیم، چرا که سبب شفاف‌سازی دیدگاه‌های برخی افراد می‌شود.

نماینده مردم مشهد همچنین تاکید کرد: قرائت این گزارش نشان می‌دهد که برخی افراد به‌خصوص در کمیسیون امنیت ملی و یا در بین اصولگرایان چه خط و مشی‌ای دارند و آیا خط و مشی و عمل آنها منطبق بر تفکر اصولگرایی است یا نه. همچنین قرائت این گزارش برای پرهیز از حاشیه‌سازی بسیار خوب است و شبهه‌ها و حاشیه‌هایی که اکنون مطرح می‌کنند، روشن خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه برخی در این میان به دنبال حاشیه‌سازی هستند، گفت: قطعا این گزارش باید قرائت شود و پس از قرائت گزارش شاهد خواهید بود که چه تجزیه و تحلیل ها و ارزیابی‌هایی از دیدگاه‌های افرادی که این گزارش را تهیه کردند به دست می‌آید. همچنین پس از قرائت این گزارش دیگر عده‌ای نمی‌توانند توپ را در زمین دیگران بیندازند و بگویند که این افراد از قرائت این گزارش واهمه دارند و مخالف قرائت این گزارش هستند، در حالیکه ما از همان ابتدا نیز تاکید داشتیم که گزارش قرائت شود.

این عضو کمیسیون امنیت ملی اضافه کرد: برخی از این گزارش سوء استفاده‌های سیاسی می‌کنند و به قول آقای لاریجانی که در جلسه استیضاح وزیر کار به آقای احمدی‌نژاد گفت که دوره بگم بگم تمام شده است، ما هم مبنی بر هیمن سخن آقای لاریجانی می‌گوییم که دوره بخوانم بخوانم‌ها به پایان رسیده، بیایید این گزارش را بخوانید.

وی ادامه داد: گرچه این گزارش برخلاف آیین‌نامه داخلی مجلس روند خود را طی کرد و بدون رای‌گیری از نمایندگان برای انتشار آن تصمیم‌گیری شد، همچنین کمیته نیز بدون رای اعضای کمیسیون امنیت ملی تشکیل شد، اما ما با قرائت آن موافق هستیم. البته باید این نکته را هم بگویم که رئیس این کمیته در اسفندماه با روزنامه بهار گفت‌وگو کرده و گفته که این کمیته انتصابی است و به من حکم داده‌اند و من هم همفکران خود را که راحت‌تر می‌توانستم با آنها کار کنم، برای این کمیته انتخاب کردم. بنابراین خود رئیس کمیته نیز بر این نکات اذعان دارد.

نماینده مردم مشهد همچنین خاطر نشان کرد: ما این گزارش را گزارش کمیسیون امنیت ملی نمی‌دانیم، بلکه این گزارش، گزارش 4 نفر از اعضا است که دچار نواقصی است. اما با این حال ما می‌گوییم که این گزارش خوانده شود. چرا که در محتوای آن مشخص است که چه دست‌هایی برای ایجاد اختلاف به‌خصوص در شهر قم تلاش می‌کنند و سعی دارند که بین مردم، روحانیون و علمای این شهر تفرقه ایجاد کنند. البته مردم قم به خوبی به این نکات واقف هستند و می‌دانند عده‌ای غرض‌ورزانه سعی در ایجاد اختلاف دارند.

کریمی قدوسی با بیان اینکه محتوای این گزارش اختلاف بین مردم قم، حزب‌اللهی‌ها، روحانیون و علمای این شهر است، گفت: در این گزارش برای این اختلاف‌افکنی‌ها تلاش شده و جریانی‌که به دنبال فتنه 88 بود، اکنون می‌خواهد اختلافات دیگری را در کشور و به خصوص بین مردم و علما و مسئولین نظام ایجاد کند؛ افرادی که اکنون دم از لباس شخصی‌ها می‌زنند و آنها را مسببین حادثه 22 بهمن قم می‌دانند، باید دقت کنند که لباس شخصی‌ها توسط اصلاح‌طلبان مطرح شد و اکنون از دهان این اصولگرایان نباید ادبیات اصلاح‌طلبان اسرائیلی و آمریکایی بیرون بیاید.